Măsuri asumate

Icon

Strategia PNL, PSD şi UDMR nu este aceea de a cîştiga voturi (atitudinile PNL nu ţin seama de votanţii săi, sau de ce care îi sînt potenţial votanţi) ci de a desfiinţa electoral PDL, chiar de ar fi să distrugă România cu totul


Tactica pămîntului prîjolit:  “Dacă e nevoie ca România să intre în colaps financiar şi economic pentru ca PDL şi Băsescu să piardă electoral, atunci o vom face şi pe asta)” E prea mult? Pentru ei nu, în raport cu mizele lor: eliminarea justiţiei şi devalizarea statului.

PNL a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională măsura reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor. Iresponsabilitate, populism, au luat-o razna, nu mai ştiu ce fac? Nu. Şi-au făcut corect calculele. Corect în raport cu mizele lor, nu cu interesul naţional.

Strategia PNL şi PSD este de a ataca măsurile de austeritate pe rînd, pentru a amîna cît mai mult intrarea lor în vigoare. Mai exact, pînă cînd FMI renunţă şi pleacă fără să ne mai dea banii. Ăsta e şi motivul pentru care s-au decis să atace la Curtea Constituţională măsura reducerii salariilor bugetarilor cu 25% chiar cu o zi înainte de intrarea sa în vigoare.

Nici nu mai contează decizia Curţii Constituţionale, important e să se ajungă cu amînarea pînă la 1 august (dacă liberalii şi pesediştii mai strîng cele 4 semnături de care au nevoie pentru contestarea măsurii la Curtea Constituţională, se ratează aplicarea lor la 1 iulie, urmînd să fie aplicate cel mai devreme la 1 august, dacă CCR nu le anulează). Astfel, pe de o parte se pierd bani prin nereducerea salariilor (25% din salariile bugetarilor pe o lună – în jur de 80 milioane de euro) şi pe de altă parte, nu primim nici banii de la FMI. Scopul final al PNL şi PSD este intrarea în incapacitate de plată, căderea leului, creşterea inflaţiei şi colapsul economic. iar atîta timp cît toate astea se întîmplă în timpul guvernării PDL, pentru PSD şi PNL reprezintă a adevărată mană cerească electorală (cu condiţia ca Realitatea-Caţavencu şi Intact să-şi facă datoria şi să explice că întreaga vină aparţine Dictatorului şi PDL-ului – şi ar fi asburd să presupunem că cele două trusturi nu vor face ceea ce trebuie să facă). Restul nu-i mai interesează.

Şi mai e ceva. Să presupunem că eşti miliardar şi cumperi masiv euro şi acţiuni înainte ca leul şi bursa să pice. Să zicem că iei euro cu 4.2 lei şi-l vinzi cu 6 lei. Fie vorba între noi, nu e rău dacă-l vinzi şi cu 4.5 sau cu 5 lei. E valabil şi pentru acţiuni. Nu trebuie să ştii decît că leul şi bursa vor pica. Iar asta se întîmplă dacă măsurile de austeritate nu sînt aplicate şi dacă nu se încheie acordul cu FMI, dacă întreaga economie intră în colaps. Important e să găseşti modalitatea prin care să împiedici aplicarea măsurilor de austeritate. Şi de ce ai nevoie ca să faci asta? De un partid al tău personal şi un al doilea partid cu care să fii în relaţii excelente şi care să conteste măsurile la Curtea Constituţională. Şi mai ai nevoie de votul unui judecător al Curţii Constituţionale. De al nouălea vot, în condiţiile în care scorul e 4-4. La urma urmei, dacă pot fi cumpăraţi judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (cîtă ironie amară în titulatura asta!), de ce nu ar putea fi cumpăraţi, individual sau la pachet, şi cîţiva judecători ai Curţii Constituţionale?

Veţi spune că PNL-ului şi PSD-ului nu le va conveni să vină la guvernare peste o ţară pustiită de criză, în plin colaps economic. Nu guvernarea e miza lor. Cu ajutorul media vor putea să justifice criza aruncînd întreaga vină pe Băsescu şi PDL şi, pe de altă parte, vor avea un excelent pretext de a vinde resursele strategice ale statului (vezi şi propunerile lui Felix Voiculescu şi ale lui Patriciu). N-avem bani de pensii şi salarii? Trebuie să vindem Romgaz cu toate resursele pe care le deţine, Poşta, alte companii ale statului din domeniul energiei, etc Lumea moare de foame şi statul român îşi permite să deţină zăcăminte de gaz, companii naţionale, clădiri şi terenuri? Nu-i nimic, le vindem şi dăm de mîncare la popor. Uite, sînt cîţiva domni aici care s-au oferit să ne ajute şi să le cumpere. Din păcate (he he), preţul va fi destul de mic dar să zicem mersi că există aceşti domni care sînt dispuşi, cu generozitate, să ne ajute.

Aşa că personal nu cred în iresponsabilitatea PNL şi PSD. Ar putea fi numite partide populiste şi iresponsabile dacă ar fi partide. Dar nu sînt decît grupări mafiote (vezi reţeaua Voicu-Mitică Iliescu-ÎCCJ) al căror unic scop este îmbogăţirea, prin devalizarea statului, a celor care le deţin sau le sprijină. PSD şi PNL au două mari mize: devalizarea statului în folosul unor patroni de trusturi media şi îmblînzirea prin ocupare a justiţiei (vezi din nou, reţeaua Voicu şi războiul pe care PNL şi PSD, cu ajutorul UDMR, l-au cîştigat împotriva ANI). Apropo de ANI, văd că presa tace mîlc. Dar înţeleg, nici nu ar putea zice ceva, atîta timp cît cei care au castrat (din nou) ANI în Comisia Juridică sînt peneliştii şi pesediştii.

Strategia PNL, PSD şi UDMR nu este aceea de a cîştiga voturi (atitudinile PNL nu ţin seama de votanţii săi, sau de ce care îi sînt potenţial votanţi) ci de a desfiinţa electoral PDL, chiar de ar fi să distrugă România cu totul. E tactica pămîntului prîjolit: “Dacă e nevoie ca România să intre în colaps financiar şi economic pentru ca PDL şi Băsescu să piardă electoral, atunci o vom face şi pe asta)” E prea mult? Pentru ei nu, în raport cu mizele lor: eliminarea justiţiei şi devalizarea statului.

UPDATE. Cifrele şi economiştii (în frunte cu BNR) spun că în condiţiile în care nu se reduc cheltuielile bugetare suficient şi nu se încheie acordul cu FMI, statul român va intra în incapacitate de plată. Dacă pică şi reducerea salariilor bugetarilor, aşa cum a picat şi reducerea pensiilor, colapsul este certitudine 100%. Unii vor vorbi despre reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii etc. Revin, pentru a nu ştiu cîta oară, cu cifrele bugetului:

pensii – 10 miliarde euro

salarii bugetari – cca 4 miliarde euro

asistenţă socială – cca 4 miliarde euro

bunuri şi servicii – sub 1 miliard euro

În condiţiile în care nici FMI-ul nu ne dă bani (şi nu ne dă, dacă nu aplicăm urgent măsurile de austeritate), nici de pe piaţă nu se poate împrumuta statul (a încercat de două ori în primăvară şi nu a reuşit – dar e normal, nici Spania şi alte state europene nu reuşesc, fiindcă, sublinez, ne aflăm în plină criză a solvabilităţii statelor europene) şi nici nu reducem cheltuielile bugetare, intrarea în incapacitate de plată este iminentă (nu se vor mai plăti nici salariile şi pensiile, nici datoriile externe, nici datoriile către sistemul privat). Dacă pe anarhiştii greci care luptau cu molotoave împotriva măsurilor de austeritate îi înţeleg oarecum (atît îi duce capul), refuz să cred că liberalii şi pesediştii sînt la fel de retardaţi, nervoşi şi acneici (nu bag mîna în foc pentru Crin şi Ponta – dar partidele alea nu-s formate doar din cei doi puberi nervoşi).

citeste articol integral

sursa: blogary.ro

Filed under: Opinii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

iunie 2010
L M M J V S D
    iul. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
%d blogeri au apreciat asta: