Măsuri asumate

Icon

Emil Boc vrea justiţie ca-n filmele americane: De la Cuza încoace n-au mai fost atâtea coduri adoptate


Emil Boc vrea justiţie ca-n filmele americane: De la Cuza încoace n-au mai fost atâtea coduri adoptate

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

„Guvernul pe care-l reprezint s-a angajat în domenii de reformă majoră a statului”, şi-a început pledoaria şeful Executivului, duminică seara, la postul public de televiziune. Restructurarea este unul dintre ele, urmată de reforma pensiilor şi de cea a justiţiei.

„Sunt patru coduri care au fost adoptate. De la Cuza încoace n-au mai fost atâtea coduri adoptate. După atâta amar de ani, acum este un nou Cod civil. La şfârşitul lui 2011 vor intra în vigoare aceste patru coduri. Până atunci am elaborat o lege care are două roluri de bază: să meargă procesele judiciare mai repede şi să ne coste mai puţin actul de justiţie”, a spus premierul Emil Boc.

„Nu voi avea linişte până când nu voi pune acest sistem la punct. Aţi văzut şi vedem cu toţii filme americane. Se judecă în fiecare zi un proces, până se termină. De ce nu am ajunge şi noi în România să judecăm un proces în fiecare zi, aşa cum se poate întâmpla şi în altă parte?”, a completat premierul.

În ceea ce priveşte Raportul Comisiei Europene pe Justiţie, Emil Boc apreciază că este corect pe componenta tehnică, dar dezechilibrat pe cea politică.

„Raportul CE S-a supralicitat, s-a exagerat partea cu ANI. Aici într-adevăr Parlamentul trebuie să repună situaţia în ordine, demnitarii trebuie să aibă averea controlată, trebuie să avem o instituţie funcţională. Din punct de vedere al Guvernului, am trimis un proiect viabil. Recunoaştem acolo unde sunt neajunsuri.
Voi fi un susţinător necondiţionat al unei agenţii de integritate care să verifice averile demnitarilor. Sper ca, după acest exerciţiu, Uniunea Europeană, şi cei care s-au opus din rândul parlamentarilor să înţeleagă că interesul României este deasupra interesele personale”, a spus Boc, care a asigurat că va trimite şi un răspuns scris Comisiei Europene, „numai pentru a-i prezenta situaţia obiectivă cu privire la progresele României şi de a arăta corect ceea ce se face şi de a arăta unde avem deficienţe, dar ca excepţie, nu ca regulă”.

sursa: http://www.realitatea.net

Filed under: Declaratii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

iulie 2010
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: