Măsuri asumate

Icon

Incurajam oamenii care cumpara produse in Romania sa ceara bonuri fiscale pentru a avea parte de deduceri la sfarsitul anului


Premierul Emil Boc a discutat duminica din nou despre masurile de combatere a evaziunii fiscale. Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, anunta sambata premierul Boc. Invitat la TVR, premierul a explicat ca aceasta masura s-a mai regasit in UE, in Grecia, mai exact. Premierul a declarat ca la 1 septembrie se va ajunge la forma finala a actului normativ, obiectivul fiind ca aceste reglementari sa intre in vigoare in trimestrul 4 al acestui an sau cel tarziu, la 1 ianuarie 2011.

Emil Boc a precizat ca aceasta este o masura care vizeaza mica evaziune fiscala, dar „se iau in continuare masuri”, care vizeaza si combaterea marii evaziuni fiscale.

Cat priveste modul de aplicare si de implementare a masurilor respective, Emil Boc sustine ca a dispus, in Guvern, formarea unor echipe mixte care sa se ocupe de acest lucru, formate din reprezentanti de la Ministerul Finantelor, Ministerul de Interne si de la Ministerul Justitiei.

„Acolo unde sunt mai multi ochi este clar ca sansele sunt mai mari sa diminuezi evaziunea fiscala si sa anulezi complicitatile care au loc. Asta este marea problema pe care o avem in implementare: s-au facut tot felul de retele, s-au facut tot felul de mecanisme in care oamenii se cunosc intre ei. Acum, practic, incercam sa spargem acest nucleu infractional si evazionist prin mai multi ochi care verifica in acelasi timp. Pentru ca atunci cand stii ca esti vizat de opt ochi sau de sase ochi si nu doar de doi ochi, va asigur ca rezultatele se vor vedea”, a dat asigurari premierul Emil Boc.

„Incurajam oamenii care cumpara produse in Romania sa ceara bonuri fiscale pentru a avea parte de deduceri la sfarsitul anului”, afirmase, sambata, Emil Boc. Acesta a spus ca Guvernul va stabili „un plafon anual de bonuri fiscale care se vor aduna” iar cumparatorii „vor primi o prima din acea suma de bani”.

Premierul a precizat ca aceasta este „atat o modalitate de a le cere oamenilor sa solicite bonul fiscal, dar si una de lupta impotriva evaziunii fiscale”.

Boc a spus ca deducerea ce se va acorda va fi valabila pentru bonuri fiscale pentru toate produsele, „de la paine pana la lucruri foarte scumpe”.

Premierul a anuntat ca vor beneficia de deduceri fiscale si cei care vor efectua lucrari de reabilitare si reamenajare a locuintelor. Aceste lucrari „li se vor scadea din impozitul pe care il au de platit”, a adaugat seful Guvernului.

Guvernul intentioneaza sa acorde aceste facilitati prin modificari propuse Codului Fiscal.

sursa: www.hotnews.ro

Premierul Emil Boc susţine că este obligaţia autorităţilor de la Bucureşti să ia măsuri împotriva evaziunii fiscale şi nu o cerinţă a organismelor internaţionale.

‘Aceste măsuri (de combatere a evaziunii fiscale – n.r.) sunt necesare României şi românilor, pentru că trebuie să ne purtăm noi grijă, înainte de a ne purta alţii de grijă. De aceea, cred că aceste măsuri de a lua taurul de coarne împotriva evaziunii fiscale, repet, în primul rând este obligaţia noastră, a autorităţilor din România, şi nu o cerinţă a organismelor internaţionale’, a declarat şeful Executivului, duminică seară, la postul public de televiziune, întrebat dacă măsurile anunţate de Guvern privind evaziunea fiscală au legătură cu prezenţa delegaţiei FMI la Bucureşti, în perioada 26 iulie – 4 august.

sursa: agerpres.ro

Filed under: Economic, Masuri,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

iulie 2010
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: