Măsuri asumate

Icon

Masuri adoptate in sedinta de guvern din 28 iulie 2010


Sedinta Guvernului din 28 iulie 2010:

Reduceri cu 1.239 de posturi în institutiile publice de tineret si sport

Sistemul informatic unitar integrat din domeniul sanatatii, obiectiv politic de reforma, aplicat pana la sfarsitul anului

45 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru zonele afectate de inundatii

Declaraţii de presă susţinute de primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern

Executivul a decis ca până la finele anului să fie implementat sistemul informatic integrat în domeniul sănătăţii. La anul se va introduce şi cardul de sănătate şi reţeta electronică.

„Deşi în anul 2000 s-a impus implementarea sistemului informatic integrat, nici astăzi nu este implementat. Acest sistem aplicat la toate farmaciile, împreună cu cardul de sănătate, reţeta electronică aduc economii de 300 de milioane la bugetul de stat. Iar acum avem şi răspunsul de ce toate guvernele nu l-au implementat. Orice reţetă emisă de medic se vede în sistemul informatic centralizat, poate fi plătită de o singură farmacie, nu se poate duce pacientul la mai multe farmacii să deconteze, iar astfel sistemul să poată fi monitorizat cu privire la preţul la cel mai bun, cu privire la medicamentul cel mai bun. Până la sfârşitul anului 2010 să fie finalizat în România. Din nefericire în zece ani s-au făcut cinci judeţe. Cred că în primul rând e nevoie de voinţă politică”, a spus premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Consultati documentele pe site-ul Guvernului http://www.gov.ro/main/index/l/1/

Filed under: Masuri

One Response

 1. Alin spune:

  Constat ca guvernul Boc e perseverent in angajamentul luat de reformare a tarii.
  In Sanatate sistemului informatic unitar integrat este o garantie pentru folosirea corecta si transparenta a fondurilor alocate pentru sistemul de sanatate. Chiar avem nevoie de asa ceva.

  Primul pas in echilibrarea bugetului este stabilizarea deficitului bugetar. De la acest punct incolo se poate interveni si cu restul masurilor. S-au facut importante restructurari in administratie, lucru pe care din pacate nu l-am vazut prezentat de presa, neinteresata sa prezinte ceea ce se face pozitiv, in favoarea functionarii eficiente a statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

iulie 2010
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: