Măsuri asumate

Icon

Guvernul sprijină IMM-urile în implementarea proiectelor europene prin acordarea de garanţii de stat


Emil Boc a asistat la semnarea a 13 contracte. In total, au fost semnate 185 de contracte, valoarea totala a finantarii nerambursabile fiind de 151.119.738 lei (35.665.841 euro).

Premierul Emil Boc a atras atentia unor beneficiari de fonduri europene sa fie atenti la procesul de implementare a proiectelor. Boc a afirmat ca are exemple de proiecte in care „de la data semnarii pana la data implementarii au trecut si cate 14-16 luni”. Din cauza acestor intarzieri, Romania risca sa fie pusa in situatia de a returna banii europeni.

Declaratiile au fost facute cu ocazia semnarii unor contracte de finantare, aferente schemei de sprijin financiar de pana la 1.075.000 lei, acordat pentru investitii in intreprinderi mici si mijlocii, din cadrul Axei prioritare 1-1.1 Investitii productive si pregatirea pentru competitia de piata a intreprinderilor din cadrul Programului Operational Sectorial: Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

Principalele declaratii ale premierului catre beneficiarii de fonduri europene:

* Greul de abia acum incepe. Spun asta din experienta pe care o am in acesti doi ani. Este greu sa redactezi proiectul, dar este cel putin la fel de greu implementarea lui. Vreau sa aveti mare atentie in procesul de implementare pentru a utiliza cu maxima eficienta banii europeni

* Din nefericire, in trecut au fost cazuri de proiecte pe bani europeni care acum trebuie anulate, iar banii intorsi la UE cu sanctiunea Romaniei. De aceea, la fel ca si statul aveti o responsabilitate deplina in procesul de implementare, pentru ca Romania sa nu fie nevoita in anii urmatori sa returneze banii

* Fondurile europene reprezinta calea sigura si rapida de iesire din criza economica

* Din 2009, a fost o munca extrem de accelerata si este in continuare pentru ca Romania sa nu piarda niciun euro

* V-as ruga sa considerati ca suntem intr-o cursa contracronometru. Nu ne mai putem permite niciun fel de intarziere. Chiar in cadrul acestui program au fost pierdute proiecte deoarece cele semnate nu au fost implementate

* Inca nu sunt multumit de ritmul absorbtiei fondurilor europene in Romania. Exista o discrepanta foarte mare intre depunerea proiectelor si platile efective

* Pentru orice zi de intarziere exista un risc in plus pentru Romania sa piarda bani europeni

* Avem instrumentul Fondului de Garantare prin care puteti fi sprijiniti in implementarea proiectelor

* La rectificarea bugetara care va avea loc probabil in 18 august vom avea grija ca si Fondul de Garantare sa aiba fondurile necesare

* Am exemple pe alte programe cand de la data semnarii pana la data implementarii au trecut si 14-18 luni

* Din toamna va fi eliminat impozitul minim

* Masurile cele mai dureroare au fost luate, acum avem doar datoria sa fim fermi si sa nu ne vaicarim in fiecare zi, noi autoritatile statului

* Este mai hotarat ca niciodata acest Guvern sa duca pana la capat procesul de reforma si restructurare

* In continuare statul va lucra la oferirea unor modalitati prin care sectorul IMM sa fie sustinut

* Lucram la partea debirocratizarii. Au fost eliminate anul trecut o serie de tarife nefiscale. Avem un program astfel incat pana la sfarsitul anului sa avem un program de unificare a declaratiilor fiscale

sursa: hotnews.ro

Filed under: Economic, Masuri, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

august 2010
L M M J V S D
« iul.   sept. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat asta: