Măsuri asumate

Icon

Guvernul va acorda 300 lei pentru fiecare angajat intre 16 si 25 de ani


Angajatorii tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor beneficia de o subventie de la Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca in valoare de 300 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat joi de Executiv.

„Tinerii intre 16 si 25 de ani vor beneficia de o intrare pe piata muncii intr-un mod mai facil. Practic, aceasta modificare pune angajatorul in situatia in care primeste o subventie de la Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca de 300 de lei si utilizeaza aceasta subventie in scopul formarii ucenicului”, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis, la finalul sedintei de Guvern.

El a precizat ca legea respectiva reprezinta unul dintre pasii care duc la flexibilizarea fortei de munca si la asigurarea unei securitati pentru lucratori.

„Este o dorinta mai veche. Am reusit sa o pun in practica astazi, este o promisiune facuta tinerilor. Am fost sprijinit in campanie de foarte multi tineri si am promis in acel moment o lege a primului contract de munca. Astazi, prin aceasta modificare consider ca am reusit acest lucru”, a spus Botis.

Ministrul a dat asigurari ca actul normativ aprobat joi de Guvern este pus in concordanta cu Legea Educatiei, astfel incat, in momentul in care un elev termina cele noua clase obligatorii, el poate sa urmeze o ruta educationala sau una profesionala.

Pentru anul 2011 este disponibila, pentru implementarea acestei legi, suma de aproximativ 110.000 de euro, fiind vorba de peste 1.500 de beneficiari ai acestui act normativ.

Proiectul de lege adoptat joi modifica si completeaza Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca iar initiatorul lui este Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Filed under: Masuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

octombrie 2010
L M M J V S D
« sept.   nov. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat asta: