Măsuri asumate

Icon

Guvernul a aprobat un plan masiv de investiţii în infrastructura publică


Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii care prevede derularea unor importante proiecte de infrastructură, a anunţat primul-ministru Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern. Programul se va desfăşura pe perioada 2011 – 2015 şi are o finanţare multi-anuală.
O parte importantă a Programului se referă la finanţarea a cel puţin 800 de proiecte rămase restante pe măsura 3.2.2., care vizează modernizarea spaţiului rural românesc prin asigurarea de drumuri, canalizare, obiective sociale.
„Foarte multe primării au cheltuit bani serioşi pe studiile de fezabilitate în vederea pregătirii proiectelor, proiecte care nu au fost finanţate în integralitate din fonduri europene din cauza resurselor financiare limitate şi am luat decizia de a continua finanţarea acestora de la bugetul de stat” a precizat premierul Boc.
Alte proiecte se referă la modernizarea şi asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local şi realizarea de legături cu drumurile naţionale şi cu sistemul de autostrăzi.

De asemenea, 1.500 de localităţi vor beneficia de staţii noi de epurare a apelor uzate, de alimentare cu apă şi de canalizare.
Toate aceste programe sunt gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin componenta  Infrastructura în domeniul dezvoltării regionale.
Suma pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului o alocă pentru cele trei subprograme pe care le deţine – programul de modernizare a satului românesc, programul de reabilitare şi modernizare a 10.000 de kilometri şi realizarea sistemului de canalizare şi epurare a apelor uzate – se ridică la 4 miliarde de euro, a precizat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

În ceea ce priveşte plata proiectelor, Elena Udrea a declarat că „finanţarea se asigură din sume alocate anual, însă în primii 2 ani aceasta se va face de către executanţi, urmând ca din anul 2013 ministerul să înceapă să achite contravalaorea lucrărilor pe măsură ce ele sunt finalizate” a detaliat ministrul Dezvoltării.
A doua componentă a Programului – Infrastructura în domeniul mediului – se referă la finanţarea a 50 de lucrări din Programul Naţional de Prevenire a Inundaţiilor şi a peste 100 de lucrări de reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă.

Ministrul Laszlo Borbely a declarat că programul de reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă va beneficia de o finanţare de circa 300 milioane de euro, iar lucrările de prevenire a inundaţiilor vor fi finanţate cu circa 600 de milioane de euro din Fondul de Mediu, bani plătiţi începând din anul 2013.
Premierul Emil Boc a afirmat că Programul adoptat de Guvern asigură modernizarea satului românesc şi apropie condiţiile din România de cele existente în ţări avansate din UE din perspectiva modernizării spaţiului rural, dar creează şi locuri de muncă şi susţine activitatea economică.

De asemenea, primul-ministru a declarat că prin acest Program România îşi  îndeplineşte angajamentele pe care le are cu Uniunea Europeană.
„Avem termene stabilite pentru realizarea diverselor lucrări de canalizare, staţii de epurare, de apă, astfel încât România să îşi onoreze obligaţiile pe care le are în raport cu UE şi să nu fie pusă în situaţia de a plăti amenzi pentru neîndeplinirea acestor obligaţii” a subliniat premierul Emil Boc.

sursa: http://www.gov.ro

Filed under: Masuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

noiembrie 2010
L M M J V S D
« oct.   dec. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
%d blogeri au apreciat asta: