Măsuri asumate

Icon

Emil Boc: Peste 1.000 de locuinte ANL si 983 de locuinte sociale, finalizate in 2011


Peste o mie de locuinte ANL vor fi finalizate in 2011, prin programul dezvoltarii nationale, precum si 983 de locuinte sociale si aproape 1.500 de apartamente destinate chiriasilor evacuati din casele nationalizate, a declarat, luni, primul ministru Emil Boc, in debutul dezbaterilor la proiectul de buget al statului pe 2011, din plenul reunit al Parlamentului.

„In programul dezvoltarii regionale este vorba despre finalizarea in 2011 a 1.027 de locuinte ANL, finalizarea a 19 obiective pentru reabilitarea si modernizarea de asezaminte culturale, 200 de kilometri de asfaltari de drumuri pe programele MADR (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului n.r) si, nu in ultimul rand, 983 de locuinte sociale si 1.486 de apartamente pentru locuintele sociale destinate chiriasilor evacuati din casele nationalizate”, a spus Boc.

 

Acesta a mentionat ca in 2011 vor fi receptionate urmatoarele lucrari: varianta de ocolire Arad (12,3 km), Arad – Timisoara (32 km), Medgidia-Constanta (30 km), varianta de ocolire Constanta (32 km), la care se adauga Cernavoda-Medigidia (19,3 km).

 

Premierul a amintit si drumurile nationale reabilitate ce vor fi puse in functiune in 2011, printre care Petrosani-Baru (23 km), Baru-Hateg (25 km), Hateg-Simeria (30 km) sau Drobeta-Turnu Severin (16 km).

 

„In privinta variantelor ocolitoare ce vor fi puse in functiune in 2011 amintesc centura municipiului Oradea, varianta de ocolire a municipiului Iasi, varianta de ocolire de la Suceava sau varianta de ocolire de la Cluj est si, nu in ultimul rand, varianta de ocolire a municipiului Caransebes, lucrari care se finalizeaza”, a spus Boc.

 

Pe langa aceste lucrari care se vor finaliza in 2011, vor intra in executie cele mai importante obiective de investitii de autostrazi de pe Coridorul IV: Timisoara – Lugoj (35,6 km), Orastie – Sibiu (82 km), Nadlac – Arad (38 km), Deva-Orastie (32 km), Lugoj-Deva (99 km).

 

La acestea se adauga lucrari aflate in licitatie in momentul de fata, care vor intra in executie in 2011, si anume variante de ocolire precum cele de la Sacuieni, Carei, Targu Mures, Bacau, Tecuci, Brasov, Bucuresti, Mihailesti, Alexandria, Caracal, Craiova sud-est sau drumuri care vor intra in reabilitare si modernizare, cum ar fi Satu-Mare, Baia Mare, Dej-Baia Mare, Zalau-Rastoci, Targu-Mures-Reghin-Saratel, Stei-Beius-Varfurile Stei, Soimus-Baia de Cris, Sibiu-Sighisoara, Bumbesti Jiu-Petrosani, Galicia Mare – Calafat, Craiova-Galicia Mare, Baia Mare-Moisei-Iacobeni, Beius-Oradea, Crasna-Iasi. Lor li se adauga proiectele: Reghin-Toplita, Arad-Oradea-Hateg-Simeria, Petrosani-Baru, Rovinari-Bumbesti Jiu, la care lucrarile se afla in executare.

 

„Sunt cateva dintre obiectivele pe care le-am mentionat in materia infrastructurii rutiere, lucrari care, asa cum am spus, sunt prevazute pentru a intra in executie, in licitatie unele dintre ele, si o parte dintre ele in finalizare pentru anul 2011. La aceste resurse financiare de la buget se adauga alti 200 de kilometri de drumuri judetene finantate prin POR, care vor fi finalizati in anul 2011”, a adaugat premierul Boc.

 

Acesta a subliniat ca a dat aceste exemple de investitii care se vor executa in 2011 pentru „a se putea vedea inca o data foarte clar si raspicat ca anul 2011 este anul dezvoltarii, iesirii din recesiune si al trecerii pe crestere economica”.

sursa: agerpres.ro

Filed under: Declaratii, Masuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

decembrie 2010
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d blogeri au apreciat asta: