Măsuri asumate

Icon

De preocuparea fiecăruia depinde ieşirea României din criză, şansa de a avea mai multe locuri de muncă şi de a merge pe creştere economică.


Fiecare ministru va fi evaluat lunar şi trimestrial în prima parte a acestui an cu privire la îndeplinirea programelor de investiţii stabilite pentru ministere, iar după şase luni se va face o evaluare politică, urmând să răspundă dacă nu vor fi îndeplinite ţintele asumate, a anunţat miercuri premierul Emil Boc, la începutul şedinţei de guvern.

„De preocuparea fiecăruia dintre dumneavoastră depinde ieşirea României din criză, şansa de a avea mai multe locuri de muncă şi de a merge pe creştere economică. Am făcut efortul de a restructura statul, iar esenţa a fost de a duce mai mulţi bani pentru investiţii şi sunt mai multe resurse pentru investiţii, am dat exemplu creşterea de la 33 la 35 miliarde (lei la capitolul de investiţii bugetare în 2011 faţă de 2010.), ca o consecinţă că am restructurat cheltuielile publice. Acum aceste eforturi trebuie să se regăsească şi în modernizarea României. Depinde de modul în care fiecare ministru şi ceilalţi din subordine se vor implica”, a declarat şeful Guvernului.

 

 

 

El a subliniat că Guvernul are la dispozitie patru motoare de creştere economică – banii din bugetul de stat pentru investiţii – 35 miliarde lei, investiţiile din fondurile europene – 10 miliarde euro, investiţiile din programul naţional de dezvoltare infrastructurii, precum şi parteneriatul public-privat.

 

„La elaborarea bugetului, în urma acordului cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială, am convenit ca cea mai mare parte a banilor pentru investiţii să fie alocaţi în primele două trimestre. În acest sens noi am făcut o partajare pe fiecare trimestru, unu şi doi, a banilor pentru investiţii, iar la nivel guvernamental vom verifica în fiecare lună îndeplinirea obiectivului de cheltuire a banilor publici pentru investiţii”, a arătat premierul.

 

De asemenea, Emil Boc a menţionat că la nivel guvernamental sunt alocaţi 24,5 miliarde de lei din cei 35 miliarde lei pentru investiţii de la bugetul de stat, iar restul de 10,5 miliarde lei sunt la nivel local.

 

Analiza asupra acestor ţinte pentru programele de investiţii a fost începută în şedinţa de Guvern de miercuri pentru ministerele Transporturilor şi Infrastructurii, Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi Mediului, care dispun de cele mai multe resurse de la bugetul de stat, iar în şedinţa de săptămâna viitoare vor fi stabilite ţintele lunare şi trimestriale şi pentru celelalte ministere, iar pentru companiile de stat aceste obiective vor fi stabilite odată cu aprobarea bugetelor acestora.

 

Totodată, şeful Guvernului şi-a exprimat convingerea că împreună cu autorităţile locale se va ajunge şi la folosirea celor 10,5 miliarde de lei alocaţi acestora pentru modernizare şi atragere de resurse publice şi europene destinate infrastructurii.  sursa: AGERPRES

Filed under: Declaratii, Masuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Arhiva articole

ianuarie 2011
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d blogeri au apreciat: