Măsuri asumate

Icon

Vesti bune dinspre INS: Crestere firava trimestru/trimestru. In 2010, economia si-a redus contractia la 1,2%


  Produsul intern brut în trimestrul IV 2010 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,1% comparativ cu trimestrul III 2010. Faţă de ultimul trimestru din anul 2009, PIB-ul a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,5% pe seria ajustată sezonier. Tendinta de usoara revenire s-a simtit in calculele macroeconomistilor din al doilea trimestru al anului trecut. „Cifrele sunt peste asteptari. Trimestrul al IV-lea a insemnat o revenire consistenta a economiei si speram ca de acum incolo trendul sa ramana pe crestere„, a declarat pentru HotNews si Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank si presedinte al Consiliului Fiscal.

Chiar daca semnele dinspre INS par bune, ele nu indica o scurtare a distantei care ne separa de celelalte economii europene.

Sa nu uitam ca Romania este (anualizat) inca pe minus, in vreme ce alte economii au trecut pragul de crestere zero, ceea ce mareste distanta dintre noi si ei. E drept, multe din problemele noastre sunt structurale si necesita o lunga perioada de a ni le rezolva. Mai avem de imbunatatit chestiuni legate de productivitate, piata muncii si in privinta reducerii evaziunii fiscale.

Cresterea economica estimata pentru 2011, de 1,5%, ramane insuficienta pentru crearea de noi locuri de munca. Abia cresterile economice de peste 2% pot genera absorbtie de forta de munca suplimentara. Chiar daca Romania a iesit din perioada de instabilitate economica, redresarea sociala va incepe odata cu o crestere economica mai puternica.

sursa: hotnews.ro

Filed under: Economic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Arhiva articole

februarie 2011
L M M J V S D
« ian.   mart. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
%d blogeri au apreciat asta: