Măsuri asumate

Icon

Vesti bune dinspre INS: Crestere firava trimestru/trimestru. In 2010, economia si-a redus contractia la 1,2%


  Produsul intern brut în trimestrul IV 2010 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,1% comparativ cu trimestrul III 2010. Faţă de ultimul trimestru din anul 2009, PIB-ul a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,5% pe seria ajustată sezonier. Tendinta de usoara revenire s-a simtit in calculele macroeconomistilor din al doilea trimestru al anului trecut. „Cifrele sunt peste asteptari. Trimestrul al IV-lea a insemnat o revenire consistenta a economiei si speram ca de acum incolo trendul sa ramana pe crestere„, a declarat pentru HotNews si Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank si presedinte al Consiliului Fiscal.

Chiar daca semnele dinspre INS par bune, ele nu indica o scurtare a distantei care ne separa de celelalte economii europene.

Sa nu uitam ca Romania este (anualizat) inca pe minus, in vreme ce alte economii au trecut pragul de crestere zero, ceea ce mareste distanta dintre noi si ei. E drept, multe din problemele noastre sunt structurale si necesita o lunga perioada de a ni le rezolva. Mai avem de imbunatatit chestiuni legate de productivitate, piata muncii si in privinta reducerii evaziunii fiscale.

Cresterea economica estimata pentru 2011, de 1,5%, ramane insuficienta pentru crearea de noi locuri de munca. Abia cresterile economice de peste 2% pot genera absorbtie de forta de munca suplimentara. Chiar daca Romania a iesit din perioada de instabilitate economica, redresarea sociala va incepe odata cu o crestere economica mai puternica.

sursa: hotnews.ro

Filed under: Economic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

februarie 2011
L M M J V S D
« ian.   mart. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
%d blogeri au apreciat asta: