Măsuri asumate

Icon

Situatia economica din Romania a inregistrat cea mai buna imbunatatire din regiune


Perspectivele economice ale României pentru următoarele şase luni s-au îmbunătăţit, potrivit unui sondaj efectuat de institutul german ZEW şi Erste Bank în rândul analiştilor financiari, ale căror aşteptări privind evoluţia inflaţiei şi a bursei de la Bucureşti au evoluat însă în sens negativ.

Totodată, situaţia economică actuală din România este văzută mult mai bine de analişti decât în sondajul din ultimul trimestru al anului trecut, înregistrând cea mai bună îmbunătăţire din regiune, potrivit raportului Centrului European de Cercetare Economică ZEW.

 

Cea mai mare parte dintre respondenţi anticipează aprecierea leului în următoarele şase luni, însă numărul lor a scăzut uşor, la fel ca şi numărul analiştilor care estimează că moneda românească urmează să se deprecieze. Astfel, cele mai multe opinii au migrat către stagnare, indicatorul mediu sugerând o uşoară apreciere a leului.

 

În ceea ce priveşte inflaţia, analiştii anticipează accelerarea ratei de creştere a preţurilor în România în următoarea perioadă, iar numărul economiştilor care estimau scăderea indicatorului a scăzut semnificativ.

 

Aşteptările privind evoluţia indicelui BET al bursei de la Bucureşti sunt încă pozitive, însă s-au deteriorat semnificativ faţă de sondajul anterior.

 

La sondaj au participat 80 de analişti financiari din regiune, iar studiul s-a desfăşurat în primele două săptămâni din luna februarie. Întrebările s-au referit la aşteptările economice pentru următoarele şase luni în cazul României şi a altor şase economii emergente din Europa Centrală şi de Est, inlcusiv Croaţia şi Turcia, dar şi la Austria şi zona euro.

sursa: mediafax.ro

Filed under: Economic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Arhiva articole

martie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat: