Măsuri asumate

Icon

Industria, comertul auto si serviciile au inregistrat cresteri in ianuarie


INS: in luna ianuarie 2011, productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 3,7% ca serie bruta si a crescut cu 1% ca serie ajustată in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata cu 11,9%, respectiv cu 10,6%. Este cea mai mare crestere anuala din aprilie 2008, luna in care sectorul industrial a crescut cu 13,3%, click pe graficul alaturat pentru detalii. Sa nu uitam ca aceasta crestere vine pe fondul reducerii semnificative a numarului de angajati!

Pe sectoare, industria prelucratoare a crescut cu 14,4% (ian/ian, serie bruta), industria extractiva a crescut cu 1,6%, iar sectorul energiei electrice si termice a crescut cu 3,5%.

productia industriala

 

.

INS: in luna ianuarie 2011, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 24,3% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 3,1% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu
autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 10,7% cat si ca serie ajustata cu 7,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie
bruta cu 7,3% si ca serie ajustata cu 7,6%.

Comert, auto si servicii

 

.

INS: in luna ianuarie 2011, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de luna decembrie 2010, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 66,5%, respectiv cu 6,3%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 8,5% si ca serie ajustata cu 10,2%.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,3% in sectorul cladirilor rezidentiale, insa a scazut cu 9,3% in sectorul cladirilor nerezidentiale, si cu 10.7% in sectorul constructiilor ingineresti (serie bruta, ian/ian).

Constructii

citeste articol integral

sursa: businessday.ro

Filed under: Economic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

martie 2011
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat asta: