Măsuri asumate

Icon

Aproape 2.700 de firme înregistrate ca urmare a programului guvernamental de sprijinire a tinerilor antreprenori


Situaţia programului de sprijinire a tinerilor întreprinzători la 28 martie 2011

În urma lansării programului de sprijinire a tinerilor întreprinzători, până la data de 28 martie 2011 au fost înregistrate la Oficiile Naţionale ale Registrului Comerţului 2698 firme – 1406 dintre acestea sunt în momentul de faţă înmatriculate.

Judetele fruntase ca număr de firme înregistrate sunt Bucureşti (264) şi Cluj (211), care se dovedesc a fi în continuare polii de competitivitate ai economiei românesti. Aceste judete sunt urmate de Braşov (157), Dolj (118), Timis (102), Mures (101) si Iasi (100), unde au fost înregistrate între 100 si 200 de firme în cele aproximativ 2 luni de zile de la lansarea programului de sustinere a tinerilor antreprenori.

Spiritul antreprenorial al tinerilor s-a dovedit a fi cel mai putin vizibil în judete ca Mehedinti (18), Giurgiu (21), Tulcea (23), Caras-Severin (23) si Călărasi (24), unde au fost înregistrate sub 25 de firme la nivelul fiecărui judet. Totusi, îmbucurător este faptul că nu există nici un judet în care initiativa guvernului de a stimula dezvoltarea de IMM-uri să nu fi avut ecou. Nu există judet în care să nu se fi înregistrat nici o firmă, judetul Mehedinti fiind pe ultimul loc, cu 18 firme înregistrate.

Ca domenii de activitate pentru firmele înregistrate, atractivitate a prezentat întreţinerea şi repararea autovehiculelor, care s-a detasat considerabil de celelalte domenii în topul preferintelor noilor tineri întreprinzători:

– Întretinerea si repararea autovehiculelor (104 firme din cele 1406 înmatriculate)

– Fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie (79)

– Restaurante (51) o Lucrări de construcţii (50)

– Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun (35)

Filed under: Masuri

One Response

 1. timofte nicolae spune:

  as vrea sa stiu daca ma e valabil programul de guvernamental de sprijinire a tinerilor intreprinzatori si cum se procedeaza multumesc!
  Din cele relatate e ceva foarte bun un lucru care ii ajuta pe tinerii intreprinzatori sa-si puna in aplicare cunostintele si ideile acumulate .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

martie 2011
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat asta: