Măsuri asumate

Icon

Guvernul Boc este laudat de europeni in raportul: Masuri pentru stimularea angajarii tinerilor – 2010


Raportul “Youth employment measures 2010”, elaborat de European Observatory Review, apreciază iniţiativele şi măsurile aplicate de România pentru a încuraja inserţia tinerilor pe piaţa muncii.

Una dintre priorităţile stabilite prin iniţiativa “Tineret în mişcare” (Youth in action) vizează promovarea antreprenoriatului şi a angajării pe cont propriu în rândul tinerilor, sprijinirea lor pentru realizarea unui plan de afaceri, alături de facilitarea accesului la finanţare.

România se numără printre ţările care au acţionat activ în acest domeniu, prin introducerea de noi măsuri menite să promoveze şi să sprijine angajarea pe cont propriu în rândul tinerilor. Mai exact, este vorba despre schema recentă de sprijinire a tinerilor debutanţi în afaceri. Sprijinul este oferit întreprinderilor debutante, create de tinerii până în 35 ani, cărora li se oferă scutiri de la plata taxelor şi impozitelor, dar şi subvenţii pentru noii angajaţi, sub forma scutirii de la plata CAS, pentru o perioadă limitată de timp. De asemenea, profiturile reinvestite de aceste firme nu sunt impozitate. Printre avantaje se numără garantarea de către stat a creditului până la un anumit plafon, care va da şansa noilor antreprenori să aibă acces mai uşor la finanţare.

citeste articol integral

sursa: http://www.andreeavass.ro/blog/

Filed under: Argumente, Masuri

One Response

 1. […] Guvernul Boc este laudat de europeni in raportul: Masuri pentru stimularea angajarii tinerilor – … […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

aprilie 2011
L M M J V S D
« mart.   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat asta: