Măsuri asumate

Icon

In doar trei zile de controale s-au inregistrat 60.700 de noi contracte de munca


Premierul Emil Boc a declarat  ca in doar trei zile de controale si de intensificare a actiunilor pentru eliminarea muncii la negru s-au inregistrat 60.700 de noi contracte de munca.

„In doar trei zile de controale si de intensificare a actiunilor pentru eliminarea muncii la negru, in urma intrarii in vigoare a noii legislatii din Codul Muncii, s-au inregistrat 60.700 de noi contracte de munca, asta in conditiile in care in luna aprilie se inregistrau pe zi cinci, maxim zece contracte de munca. Aceasta arata vointa acestui Guvern de a combate munca la negru, eficienta controalelor pe care le-am efectuat in echipe mixte. Profit de ocazie sa ii felicit pe colegii de la Inspectia Muncii din Ministerul Muncii pentru ca au luat foarte in serios aceasta munca si in sfarsit putem constata ca pe zi ce trece se diminueaza munca la negru”, a declarat premierul, citat de Mediafax.

El a adaugat ca „asta inseamna cu adevarat sa faci reforma”.

„De astazi, 60.000 de oameni au carte de munca, au contract de munca, au un salariu, sunt asigurati la pensii, somaj, sanatate si statul plateste mai putini bani pe asistenta sociala. Asta inseamna cu adevarat sa faci reforma”, a precizat Boc.

Noile prevederi ale Codului Muncii, care majoreaza perioada de preaviz, introduc agentul de munca temporara si inaspresc sanctiunile pentru munca la negru, angajatorii riscand sa ajunga la inchisoare daca folosesc mai mult de cinci persoane fara forme legale, au intrat in vigoare in 1 mai.

Potrivit noului Cod al muncii, angajatorii care primesc la munca pana la cinci persoane fara incheierea unui contract individual de munca vor fi sanctionati cu amenda de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoana identificata. De asemenea, prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca se va pedepsi cu amenda de la 500 la 1.000 de lei.

Noua legislatie a muncii a introdus si raspunderea penala a angajatorului. Astfel, se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la doi ani sau cu amenda penala primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara incheierea unui contract individual de munca si cu inchisoare de la sase luni la un an sau cu amenda penala refuzul repetat de a permite accesul in spatiul unitatii a inspectorilor de munca sau de a pune la dispozitia acestora documentele solicitate.

sursa: hotnews.ro

Filed under: Argumente, Masuri

One Response

  1. tina spune:

    tot respectul pentru domnul Boc ASTA INSEAMNA REFORMA ADEVARATA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Arhiva articole

mai 2011
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: