Măsuri asumate

Icon

Emil Boc: Numărul contractelor a crescut cu peste 100.000, datorită Codului Muncii şi a controalelor


Intrarea în vigoare a noului Cod al muncii şi controalele complexe, dispuse pentru depistarea muncii la negru, au determinat creşterea numărului de contracte de muncă cu 102.870 într-o singură săptămână, bătălia cu munca la negru şi cu evaziunea fiscală continuă şi în iunie, afirmă Emil Boc.

Primul-ministru Emil Boc, ministrul interimar al Muncii, a precizat că în perioada 2 – 9 mai au fost realizate 3.065 de controale pentru identificarea muncii la negru şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3.742.000 de lei, adică aproximativ un milion de euro.

„Au fost încheiate 102.870 de noi contracte de muncă. Deci, avem o eficienţă a noii legislaţii, dar şi o eficienţă a controalelor dispuse. Peste 102.000 de persoane din România au un salariu şi sunt asigurate la sănătate, pensii şi şomaj. (…) Este important pentru stat că 102.000 de persoane nu mai sunt dependente de asistenţa socială”, a declarat Emil Boc.

În opinia sa, scopul noii legislaţii de a crea noi locuri de muncă a fost atins, iar acest lucru nu poate fi făcut în lipsa unor „controale încrucişate şi complexe”.

Principalele domenii în care au fost încheiate noi contracte de muncă sunt: construcţiile (aproximativ 22.000), comerţ şi ridicata cu amănuntul şi industria prelucrătoare (câte 20.000), hoteluri şi restaurante (7.000), tranzacţii imobiliare (6.000), transport (5.000) agricultură (4.100) sau activităţi administrative (aproximativ 3.500).

„Aceste controale vor continua în toată luna mai, dar şi în iunie. Doar prin verificarea riguroasă putem să ne asigurăm că legea se respectă. Această bătălie cu munca la negru şi cu evaziunea fiscală va fi continuată în fiecare zi. Am dispus să se continue această activitate”, a mai declarat ministrul intermar al Muncii.

Emil Boc le-a transmis angajatorilor că, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii a muncii, nu mai merită să folosească munca la negru.

„Mai sănătos este să-i faci carte de muncă şi să dormi liniştit. Este mai mare amenda decât dacă îi faci carte de muncă”, a mai spus Boc.

Pe de altă parte, premierul a precizat că scopul noului Cod al muncii nu este să trimită angajatorii la închisoare, dar că aceştia trebuie să ştie că dacă merg până la extreme pot ajunge şi acolo.

Demnitarul a mai spus că încă nu au fost centralizate cazurile penale, dar că o situaţie de acest gen va fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare.

„Prima parte a acţiunii s-a dovedit a fi un succes. Sunt convins că vom putea echilibra numărul de contributori la bugetul de stat cu cel al beneficiarilor. Principala noastră preocupare este să creştem numărul de angajaţi pentru că orice contract de muncă înseamnă un salariu”, a mai spus Emil Boc.

Şeful Executivului a adăugat că cele 102.870 de noi contracte de muncă nu sunt acte adiţionale.

sursa: mediafax

Filed under: Argumente, Masuri, Perspective

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

mai 2011
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat asta: