Măsuri asumate

Icon

Ce sprijin financiar ofera statul roman tinerilor afaceristi


 

1300 de IMM-uri au beneficiat de sprijin guvernamental în 2011

Trei programe interguvernamentale, şi anume, „Programul Mihail Kogălniceanu”, „Start” şi „Programul pentru tineri debutanţi în afaceri” au susţinut 1.300 de întreprinzători în 2011, scrie consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, pe blog.

„Guvernul s-a implicat activ in sprijinirea mediului de afaceri si incurajarea antreprenoriatului, ca motor de crestere economica. Pana in momentul de fata, peste 1.300 de antreprenori au fost sustinuti prin intermediul a trei programe destinate stimularii IMM-urilor – Programul Mihail Kogalniceanu, Programul pentru tinerii debutanti in afaceri si Programul Start”, a explicat Andreea Paul Vass.

„Mediul de afaceri a agreat aceste programe, motiv pentru care in anul 2012 sunt alocate 21 milioane de lei pentru Programul pentru tinerii debutanti in afaceri, 10 milioane lei pentru Programul Start si 70 milioane lei pentru Programul Mihail Kogalniceanu”, mai noteaza Andreea Paul.

In cadrul Programului Mihail Kogalniceanu au fost semnate pana in prezent 408 contracte cu bancile.

Programul Mihail Kogalniceanu ofera fiecarui antreprenor posibilitatea de subventionare a maximum 70% din rata dobanzii

„Pana in prezent, in cadrul programului au fost inregistrate peste 3.600 aplicatii. Dintre acestea, peste 3.400 de dosare au fost deja evaluate, iar 2.694 dosare au fost admise de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri. 408 de contracte au fost semnate cu bancile pana acum, iar numarul acestora va creste accelerat in perioada ce urmeaza”, a aratat consilierul primului ministru.

Programul Mihail Kogalniceanu ofera fiecarui antreprenor posibilitatea de subventionare a maximum 70% din rata dobanzii si garantii de stat pentru maximum 80% din valoarea creditului.

Pentru programul Start s-au inscris 416 firme, dintre care 100 sunt beneficiari. Prin acest program, microintreprinderile cu o vechime mai mica de 2 ani pot beneficia de o alocatie financiara nerambursabila de maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Andreea Paul mai precizeaza ca, pentru cel de-al treilea program, dedicat tineriilor debutanti in afaceri, au aplicat 1.256 de persoane, dintre care 807 sunt beneficiari.

Acest program prevede acordarea de fonduri nerambursabile de pana la 10.000 euro, garantii in proportie de 80% din valoarea creditului si scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru maximum 4 angajati. Antreprenorul are obligatia de a angaja cel putin 2 persoane.

sursa: business24.ro

Filed under: Masuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

ianuarie 2012
L M M J V S D
« dec.   mart. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat asta: