Măsuri asumate

Icon

De ce Guvernul ia măsuri mai dure ca alte state europene?

 

o Pentru că niciunde nu au crescut pensiile si salariile cu 50% în mai puţin de 2 ani. Şi dacă economia ar fi continuat sa crească după 2008, tot nu ar fi putut fi susţinute aceste majorări de pensii si salarii. Acele creşteri de pensii şi salarii în aceste proporţii nu erau o dovadă de generozitate, ci una de iresponsabilitate.

o Pentru că România are 80 de angajaţi în sistemul public, raportat la mia de locuitori, cu 19 mai mult decât în Italia, 15 mai mult faţă de Spania si cu 11 mai mulţi salariaţi decât în Germania.

o Pentru că România este unul dintre puţinele state europene şi mondiale unde salariul mediu al bugetarilor este semnificativ mai mare decât al celor din privat (În 2009, salariul mediu brut în sistemul de stat era de aproape 24 de milioane, iar în sistemul privat era în jur de 14 milioane).

o Pentru că numai în România există cazuri ca într-un judeţ o treime din pensionari să fi ieşit pe caz de boală. Sunt oameni care încă pot munci şi mulţi dintre ei o fac la negru.

o Pentru că ,la noi, vîrsta efectivă de pensionare e una dintre cele mai scăzute din Europa asta în conditiile în care raportul între cei care contribuie la bugetul de asigurări sociale şi beneficiari este de 0,8 la 1 ( în 1990 era 1,2 la 1).

• Trebuie să luăm măsuri dure pentru că, în timp ce în alte ţări europene în ultimii 20 de ani s-au luat decizii de ajustare a sectorului bugetar şi de majorare a vârstei de pensionare, noi în România le-am amânat permanent .

One Response

 1. Gica spune:

  1. „În 2009, salariul mediu brut în sistemul de stat era de aproape 24 de milioane, iar în sistemul privat era în jur de 14 milioane”.
  Păi aşa vă lăudaţi? Asta este politică? „Să moară şi capra vecinului”? Hai să luăm măsurile necesare să creştem salariile la privat! Sau să facem o analiză „Salarii la privat” vs. „Profitul firmelor private”. Păi eu ştiu personal o familie tânără (cca 30 de ani) ce au un magazinaş alimentar, familie care îşi permite să dea CHIRIE 400 euro lunar pe un apartament cu două camere ! Păi fimea, cu 54 ani de facultate, apreciată orişiunde a fost angajată, nu-şi poate permite o astfel de cheltuială, dar persoanele astea care altceva nu ştiu decât să care cu cârca şi eventual tabla adunării şi scăderii?

  2. „pensionari să fi ieşit pe caz de boală. Sunt oameni care încă pot munci şi mulţi dintre ei o fac la negru.” – Vorbeşti prostii. Eu sunt pensionar la vârstă, VREAU de muncă, şi toţi pe care îi cunosc mi-au spus că nu mă pot ajuta iar pe site-urile de joburi nu am primit nici o ofertă ! Când în ţara asta se vor găsi locuri de muncă şi nu vor dori oamenii să muncească, atunci să veniţi să criticaţi pensionarii !

  3. Sunt de acord să crească vârsta de pensionare ! Dar pentru cei care nu mai apucă pensia, să se transmită punctele de pensie urmaşilor.

  4. „noi în România le-am amânat permanent” – noroc că ne-am trezit acum! Dacă mai stăteam 2-3 ani am fi trecut la decimare (din doi în doi !). Ceva plumb sau un pic de cianură (de la Roşia Montană) şi problema era rezolvată. Reveneam la starea firească. Un pensionar la 20 de angajaţi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Arhiva articole

februarie 2020
L M M J V S D
« dec.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
%d blogeri au apreciat asta: