Măsuri asumate

Icon

Legea Educatiei

LEGEA EDUCAŢIEI NAŢIONALE


Proiectul „Legii Educaţiei Naţionale” este elaborat astfel încât să corespundă opţiunilor fundamentale ale „Pactului Naţional pentru Educaţie”, semnat în 5 martie 2008 de către toate partidele parlamentare şi de către reprezentanţi ai sindicatelor, ai organizaţiilor studenţilor, elevilor şi părinţilor, ai altor organizaţii neguvernamentale cu programe în domeniul educaţiei.

Deosebirea dintre actualul proiect şi cel prin care şi-a asumat răspunderea Guvernul în septembrie 2009 este una de consecvenţă şi opţiuni. În actualul proiect de Lege sunt preluate cu consecvenţă opţiunile fundamentale ale „Pactului Naţional pentru Educaţie” şi transformate în articole de lege care să ofere un cadru normativ-legislativ cât mai realist şi cât mai stimulator pentru viitoarele acţiuni de implementare la nivel de comunităţi şi de instituţii şcolare sau universitare.

Faţă de proiectul asumat în 2009, în actualul proiect s-a renunţat la detaliile inutile, care ar putea foarte bine să constituie obiect al legislaţiei secundare şi al unor dezvoltări ulterioare mai bine adaptate schimbărilor de parcurs. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului propune astfel o lege-cadru care vrea să fie o lege naţională în context european ce dă expresie marilor opţiuni de dezvoltare ale educaţiei naţionale.

 

VEZI  DETALII  AICI

 

INFORMATII SUPLIMENTARE AICI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Arhiva articole

aprilie 2020
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d blogeri au apreciat: