Măsuri asumate

Icon

De ce sustinem masurile anticriza

De ce sustinem masurile anticriza

FMI a mers pe varianta increderii in Guvern.

• Daca s-ar fi majorat salariile profeseorilor cu 50% si mai lasam sa majoreze si pensiile sau alte salarii cu siguranta azi aveam deficit de 12%.

• Trebuie sa recunoastem sa statul are cheltuieli uriase si aceste cheltuieli sunt sustinute doar de cei trei milioane de romani care lucreaza.

• Daca Guvernul ar fi ales solutia majorarii taxelor, acest lucru nu ar fi facut decat sa afecteze sectorul privat, care a fost deja afectat in 2009. Ajungeam ca multe firme sa se inchide iar romanii sa ramana fara loc de munca.

• In ultimii zece ani statul roman a acordat subvenţii in agricultura de circa 30 de miliarde şi de pe urma agriculturii a avut încasări în ultimii zece ani de circa 400 de milioane. Acest lucru nu mai poate continua. Nu ne putem face că nu vedem realităţi care s-au construit – din motive politice, din orice motiv – timp de 20 de ani. Dar şansa României asta este: dacă ne restructurăm cheltuielile acum, dacă punem acum capăt sau diminuăm evaziunea fiscală şi contrabanda.

• Toată pensia se duce pe coşul zilnic şi pe cheltuielile curente – electricitate, telefon, gaze şi aşa mai departe. O creştere a TVA i-ar fi afectat cel puţin la fel de mult pe cei cu pensii mici ca şi reducerea cu 15% a pensiilor.

• Acum se vede efectul Guvernarii PNL care a dat salarii si pensii fara acoperire. Cheltuielile cu salariile si pensiile au depasit cu foarte mult posibilitatile tarii.

• Majorarea taxelor, cu siguranţă, evident, ar fi dus la o creştere a inflaţiei, la o devalorizare a puterii de cumpărare a oamenilor şi, în consecinţă, ar fi avut loc o înrăutăţire suplimentară a nivelului de trai.

• Aceste masuri nu afecteaza alocaţia pentru copii şi indemnizaţia pentru persoanele cu handicap si niciun salariu nu va scădea sub 600 de lei, conform salariului minim pe economie, deci niciun salariu nu va coborî sub 600 de lei.

• Sunt singurele masuri care ne pot asigura pe termen mediu şi lung o creştere sănătoasă acestei ţări, să putem realiza şi investiţii în autostrăzi, în spitale, în şcoli, în centuri ocolitoare şi, de asemenea, să nu ajungem niciodată într-o situaţie de genul celei în care se zbat unele ţări din Uniunea Europeană în momentul de faţă.

• Sunt masuri sunt dureroase astăzi, dar sunt corecte cu ceea ce înseamna viitorul României

• Prin reducerea salariilor si pensiilor prevenim grecizarea Romaniei. Pana la sfarsitul anului raman angajati la stat cei mai buni.

• Cu aceste masuri nu se majoreze fiscalitatea.

• Daca aplicam acest program, Romania trece pe crestere economica

64% din bugetul de stat se duce pe salariile, pensiile si ajutoarele sociale mostenite de la Tariceanu. 3% se duca pe returnarea imprumuturilor facute de stat si alte 3% contributii la bugetul UE. Raman 30% din buget pentru investitii si cheltuieli materiale din care trebuie platite cheltuieli obligatorii:lumina si caldura pentru scoli, spitale si institutii publice

Daca romanii nu sunt solidari, toata tara se poate prabusi. Este foarte important ca toti romanii, toata presa, toate partidele politice, toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica sa inteleaga ca interesul national trebuie sa stea deasupra oricaror altor interese. Iar in aceasta perioada, toti trebuie sa avem un singur interes: depasirea crizei economice.

5,5 milioane de pensionari si 1,4 milioane de bugetari, adica aproape 7 milioane de romani sunt sustinuti de bugetul Romaniei pentru care trebuie sa produca cei 3 milioane din sectorul privat

Din cei 4,3 milioane de salariati din Romania, 1,4 milioane sunt bugetari

Vârsta medie reală de pensionare în România este în jur de 56 de ani. Haideţi să vă dau nişte cifre privind vârsta minimă de la care se acceptă pensionarea în state europene: Austria 60 (vârsta normală de pensionare 65), Germania 63 (65), Olanda 60 (65), Olanda 60 (65), Italia 57 (65).

Pensia medie netă pentru stagiu complet de cotizare a crescut de la 67 de euro, în 2003, la 240 de euro în 2008. Pensiile au crescut cu mult mai mult decât inflaţia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

septembrie 2019
L M M J V S D
« dec.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
%d blogeri au apreciat asta: