Măsuri asumate

Icon

In luna februarie cifra de afaceri in industrie creste cu 26,1%, comenzile cu 24,5%, iar constructiile scad cu 0,7%


Potrivit INS, in luna februarie, cifra de afaceri in industrie a fost cu 26,1% mai mare decat in aceeasi luna anului anterior, si luand in considerare faptul ca, in acelasi interval de timp, preturile productiei industriale au crescut cu 10,9%, inseamna ca productia industriala a crescut in volum cu cel putin 10-11%, datele finale urmand a fi comunicate vineri. In ianuarie, volumul productiei industriale a crescut cu 11,9%.

In primele doua luni, cifra de afaceri in industrie s-a majorat cu 25,9% pe seama cresterii cu 27,5% in industria prelucratoare, si scaderii cu 0,7% in industria extractiva.

In acelasi timp, comenzile noi au crescut cu 24,5% fata de februarie 2010, insa au scazut cu 16,1% fata de ianuarie, click pe graficul alaturat pentru detalii. In primele doua luni, comenzile au fost cu 33,1% mai mari, evolutie datorata mai ales majorarii cu 42,4% a comenzilor in industria bunurilor intermediare.

Tot  in februarie, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna ianuarie cu 7,5% ca serie bruta, insa a scazut cu 0,4% ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare si de sezonalitate. Pentru comparatie, in februarie 2010, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de ianuarie cu 3,4% ca serie bruta, si cu 13,8% ca serie ajustata.

citit articol integral

sursa: businessday.ro

Filed under: Economic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

aprilie 2011
L M M J V S D
« mart.   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat asta: