Măsuri asumate

Icon

Un miliard de euro există la dispoziţia fermierilor, a acelora care doresc să investească în mediul rural


Premierul Emil Boc a declarat că până la sfârşitul anului există un miliard de euro la dispoziţia celor care doresc să investească în mediul rural.

”Există până la sfârşitul anului un miliard de euro pe agricultură, bani în vederea depunerii de proiecte care să fie implementate în România, având în vedere importanţa lui pentru agricultura românească. Un miliard de euro există la dispoziţia fermierilor, a acelora care doresc să investească în mediul rural, acelora care doresc să investească din fonduri europene”, a declarat premierul Emil Boc.

Acesta a mai spus că în judeţul Călăraşi sunt proiecte europene în implementare pe programele de dezvoltare în agricultură şi pe dezvoltare rurală în valoare de 115 milioane de euro, la care se mai adaugă alte 100 de milioane de euro din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii care cuprinde drumuri judeţene, drumuri de interes local, canalizări, apă potabilă, creşe, grădiniţe.

”Toate acestea arată că în momentul de faţă există foarte multe şanse pentru a consolida creşterea economică de care s-a vorbit anul acesta, o creştere economică de 1,5%, inclusiv prin utilizarea resurselor europene”, a adăugat şeful Executivului

 Peste 4.500 de tineri au obţinut în ultimii trei ani, din fonduri UE, sume cuprinse între 10.000 şi 25.000 de euro pentru a-şi deschide o mică afacere în mediul rural.

 sursa: agerpres

Filed under: Economic, Perspective

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Video

Categorii

RSS COGITUS

 • Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 octombrie 17, 2018
  Universitatea, mai mult ca orice altă instituție sau organizație, poate impulsiona dezvoltarea economică și s… restul » The post Impactul Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca în anul 2015 appeared first on Cogitus.
 • Cluj-Napoca – analiza economiei locale aprilie 13, 2018
  Economia municipiului se află într-un stadiu avansat în procesul de evoluție de la economia industrială la o eco… restul » The post Cluj-Napoca – analiza economiei locale appeared first on Cogitus.
 • Calitatea vieții în Cluj-Napoca aprilie 13, 2018
  Parte a procesului de reevaluare a Planului Strategic de Dezvoltare al Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, FSPAC a r… restul » The post Calitatea vieții în Cluj-Napoca appeared first on Cogitus.
 • Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil martie 12, 2018
  În ultimii ani, o parte a orașelor mari din România, între care Cluj-Napoca și Timișoara s-au dezvoltat în mod a… restul » The post Acționând împreună, comunele și orașele pot crește mai mult și durabil appeared first on Cogitus.
 • Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă septembrie 29, 2015
  Ultimele două luni au marcat probabil una dintre turnurile migrației din Europa. Imagini cu trenuri supraaglomera… restul » The post Criza refugiaților cu plusuri și minusuri | O punere în perspectivă appeared first on Cogitus.
 • China Housing at the Nexus iunie 1, 2015
  The Chinese housing industry is at the nexus of several force fields pulling and pushing people all over the world. The h… restul » The post China Housing at the Nexus appeared first on Cogitus.
 • De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin mai 4, 2015
  Există un acord larg în literatura de specialitate privind rolul central al guvernării locale pentru calitatea de… restul » The post De ce ar trebui să alegem primarii în două tururi de scrutin appeared first on Cogitus.
 • It’s Time to Turn the Tables on Russia aprilie 14, 2015
  There is a great deal of analysis and positing of Russia’s nest steps in Ukraine. There is no shortage of experts willi… restul » The post It’s Time to Turn the Tables on Russia appeared first on Cogitus.

Arhiva articole

mai 2011
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat asta: